Hoe gebarsten badkamertegels te repareren

 

De kosten voor het repareren van gebarsten douchetegels kunnen behoorlijk hoog zijn - $ 100 of meer, afhankelijk van hoeveel er moet worden vervangen en de kosten van dit soort arbeid in uw regio. Gebarsten douchetegels zijn een veelvoorkomend probleem. Naarmate tegels in de loop van de jaren verouderen of schade oplopen, ontstaan ​​er scheuren in de voeg of tegels. Soms kan de schade het gevolg zijn van een botsing, bijvoorbeeld door een zwaar voorwerp op een douchevloer te laten vallen.

Hoe dan ook, scheuren in douchetegels laten vocht door de muren of ondervloer, wat na verloop van tijd schade veroorzaakt. Het is belangrijk om die scheuren snel te verhelpen. Gelukkig is het een klus die u gemakkelijk zelf kunt doen.

Hier is een stapsgewijze handleiding om u te laten zien hoe u gebroken tegels in een badkamer snel en kosteneffectief kunt repareren.

Gereedschappen en benodigdheden

Ten eerste zijn er enkele items die u moet verzamelen voordat u leert hoe u gebarsten badkamertegels kunt vervangen:

·         Hamer

·         Grout zag

·         Marge-troffel

·         Troffel mengen

·         Voegtroffel

·         Containers voor het mengen van voegmortel en dunbedmortel

·         Vodden of voegsponzen

·         Een emmer om op te ruimen

·         Dunne mortel

·         Vervangende tegels

·         Voeg

Mogelijk hebt u ook een boor met een steenboor nodig als u smalle voeglijnen heeft, samen met koude beitels die iets groter zijn dan de boor.

Pas voor de tegels en voeg de kleuren aan door tinten en stijlen te vinden die het dichtst bij wat er in de badkamer aanwezig is te vinden. Als er al geschuurde voeg in een beige tint is, dan is dat wat u bijvoorbeeld wilt gebruiken bij het vervangen van de voeg.

Herstellen van gebarsten badkamertegels

Of deze tegels nu onder de douche staan, op de vloer of misschien als een backsplash achter de ijdelheid, het proces is hetzelfde:

1.       Begin met de voegzaag, een klein handgereedschap waarmee u voeglijnen kunt verwijderen. Verwijder de voeg rond de gebarsten tegels.

2.       Zodra dat weg is, gebruikt u de beitels in een geschikte maat - kleiner als u kleinere tegels vervangt en groter om grotere tegels te vervangen. Bewerk een platte beitel in een voeglijn achter de gebarsten tegel. Tik met de hamer op de beitel totdat de tegel omhoog komt of loskomt van de oude mortel.

3.       Dit is waar de boormachine, steenboor en koude beitels van pas kunnen komen. Als voeglijnen smal zijn, kunt u er misschien geen platte beitel in plaatsen zonder aangrenzende tegels te beschadigen. Om dit te omzeilen, gebruikt u de boor om verschillende gaten in het midden van de gebarsten tegel te maken. Gebruik vervolgens de hamer om de koude beitels in de geboorde gaten te slaan. Dit zou de tegel moeten verbrijzelen, zodat je een paar kleine stukjes kunt wegnemen. Dan kun je platte beitels gebruiken voor de rest van de gebroken stukjes tegel.

4.       Vervolgens zul je een laag mortel opmerken onder de plek waar de tegel was. Gebruik opnieuw platte beitels om zoveel mogelijk van deze mortel te verwijderen. Met een stofzuiger of bezem, stof en vuil opruimen, dan is het tijd om de nieuwe tegel te installeren.

5.       Meng dunne mortel volgens de instructies van de fabrikant en gebruik de kantschep om het te verdelen in de ruimte waarin u een nieuwe tegel gaat leggen. Verdeel ook wat mortel over de nieuwe tegel en leg deze op zijn plaats. Als de tegel perfect is uitgelijnd, drukt u er stevig op om hem waterpas te zetten en vast te zetten. Raadpleeg de instructies van de fabrikant om te weten hoelang u de mortel moet laten drogen.

6.       Eenmaal droog, herhaal de voegstap. Raadpleeg opnieuw de menginstructies van de fabrikant voor de voeg. Eenmaal gemengd, gebruikt u de voegspaan om het in lege voeglijnen te smeren. Als ze gevuld zijn, hoef je alleen nog maar een emmer schoon water en lompen of voegsponzen te halen om het overtollige voegmiddel te verwijderen. Laat de voeg uitharden en breng eventuele afdichtmiddelen aan zoals aanbevolen door de instructies van de fabrikant.

Dat is hoe je gebarsten badkamertegels repareert! Het is een eenvoudige klus om zelf te doen. Omdat de mortel en voeg een dag nodig hebben om uit te harden, is het ook een goed moment om badkamerarmaturen te upgraden.

Referentie: Inbouwkraan

Comments

Popular posts from this blog

Wat mensen haten aan hun badkamers - en wat ze eraan kunnen doen

Geniet van het herfstweer zonder de insecten